DAC 2020

Început de noiembrie…pentru majoritatea oamenilor sunt doar alte zile mohorâte de toamnă, pentru Cercetașii României de la Orizont Brașov reprezintă acceptarea unei noi provocări, unei aventuri cercetășești aparte.

Astfel în primele zile ale lunii întreg Centrul Local a sărbătorit Deschiderea Anului Cercetășesc 2020 dând startul activităților educative  și învățării prin joc în acest an pandemic, an al patrulei.

Vă invit să aflați ce a însemnat DAC 2020 pentru cercetașii noștri!

 

 

Lupișorii Mici: În prima zi de noiembrie, cei mai mici cercetași (clasa întâia) au participat la Deschiderea Anului Cercetășesc. Conform cadrului simbolic general de la Lupișori – Cartea Junglei – și anul acesta vin lupișori noi in junglă. Conduși de Baloo și Bagheera, noii lupișori ajung în “orașul părăsit”.

Deschiderea Anului Cercetășesc este însoțită de înmânarea badge-urilor celor ce au participat la Brașov Heroes. Au urmat câteva jocuri de echipă, iar în momentul în care au sosit și Lupișorii cei mari (clasa a IV-a) au cântat câteva cântece împreună. Vulturul Chill ne-a transmis azimuturile pentru drumul de întoarcere și folosind busolele, am învățat punctele cardinale, și am dibuit calea prin jungla deasă.

 

 

Și lupișorii din Unitatea Mijlocie au răspuns ‘’GATA ORICÂND! ‘’ provocării venite din partea lui Mowgli și a prietenilor din junglă. Împreună cu liderii , au pornit in mult așteptatul hike fără să știe ce provocări îi așteaptă. De cum au intrat în pădure au fost întâmpinați de Muma Pădurii, Elful și scoțianul William Oală’s. Aceștia, supărați că le-a fost încălcat teritoriul au supus lupișorii la probe grele: cursa cu obstacole, aruncatul la țintă și celebrul joc X si O. Lupișorii au fost curajoșii, au trecut cu bine toate probele și au primit voie să străbată ținutul Mumei Pădurii. Ultima probă a fost ca, în patrule să culeagă 10 resurse din natură, pe care trebuiau să le recunoască după o listă și să le strângă în cutia cu comori. După atâtea încercari grele, lupișorii împreuna cu liderii s-au reîntors în sat, unde erau așteptați de părinți.

Pe lupișorii mari, începutul de noiembrie îi gasește pregătind rucsacul pentru vanatoare. De data aceasta cel mai mult spațiu din rucsac nu a fost ocupat de sticla de apă sau de sandviș, ci de super valori necesare în lunga vanatoare la care pornim anul acesta. Dupa ce rucsacul a fost plin alături de Kaa am descoperit lucruri neștiute despre colegii de patrula și am învatat să ne apreciem și să îi apreciem mai mult.

Akela a avut grijă să ne reamintească că natura nu este doar un spațiu din care ne procurăm hrana ci este mai mult de atât…ne-a ajutat să ne reconectăm cu padurea, să o simțim altfel, săfim cu tot sufletul parte din ea.  Ajunși la Troița din Dârste, puternica Baghera testeaza agilitatea lupilor (probe trecute cu brio) ca apoi să cântăm și să contemplăm natura…parca mai frumoasă ca până acum!

 

 

Despre temerari trebuie să știți că ora 7, în prima zi de noiembrie îi  găsește în tren.  Aceștia au intrat în posesia unei scrisori de la un anume C. către un Negustor, scrisoare ce a fost citită în timp ce ploaia încerca să șteargă cerneala.  Misiunea lor, pare destula de secretă, nu știu să vă povestesc multe, vă spun însa ca au fost zăriți în drum spre Cetatea Neagră.

Pentru ei Natura a fost cea mai mare provocare, Renunțarea a fost cea mai tentantă opțiune, dar până la urmă  Perseverența i-a ajutat și temerarii au îndeplinit misiunea.

 

 

Pentru patrulele de exploratori ziua Deschiderii Anului Cercetășesc 2020-2021 a fost una ploioasă  și din cele cinci ore de activitate, patru au fost cu ploaie. Spre deosebire de anul trecut, când la Deschiderea Anului Cercetășesc au participat în jur de 100 de părinți și 130 copii cercetași, anul acesta, Exploratorii au avut parte de intimitate, fiind doar ei și liderii voluntari.

Toamna 2020 fiind una ploioasă (și atipică) , Exploratorii s-au adaptat. Câteva repere ale zilei: consolidarea patrulei, mască, construit adăpost, foc, pregătit mâncare la lumina frontalelor, amintiri din “cea mai lungă vacanță”, badge-uri de merit, planuri de viitor, dezbateri.

Acest articol se termină aici…

Povestea Cercetașilor de la Orizont Brasov abia începe să se scrie…

Gata oricând!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *