Istoric

Centrul Local Orizont Brasov a luat fiinta oficial in 19 aprilie 2015.

Primele demersuri de a deschide un nou grup de cercetasi in Brasov au inceput in noiembrie 2014, cand, 10 adulti (vechi cercetasi din alte orase si prieteni „noncercetasi”) au pregatit un plan de dezvoltare a acestui grup.
In ianuarie si februarie 2015 au fost recrutati primii copii cercetasi de la „Orizont” Brasov ca, in martie 2015, sa depunem actele de infiintare catre Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei.

Pentru desfasurarea activitatilor, am fost sprijiniti atat de parinti, prieteni cat si de institutii, de exemplu, de Biserica Catolica Sfanta Cruce, de langa Orizont 3000 – care ne pune la dispozitie un spatiu de intalniri saptamanale.

Un An Cercetasesc functioneaza, in mare masura, dupa programa scolara – activitatile cercetasesc completand educatia formala din scoli cu un sistem bazat pe invatarea prin actiune. Astfel, primele intalniri din an, au loc la jumatatea lunii septembrie, ca in octombrie sa fie Deschideri Oficiale de An Cercetasesc si incheiem activitatea anuala la final de iunie, inceput de iulie – cu tabara cercetaseasca de vara.