Campul Național de Temerari 2018

CNT2018

Trei patrule – trei jurnaliști – trei articole – un singur CNT

Andreea, patrula “Piticii Întunecați”

Pentru mine, campul național a fost cea mai frumoasă experiență de până acum cu cercetașii. Mi-a plăcut foarte mult zona în care am stat dar cel mai tare m-au impresionat activitățile deoarece au fost foarte provocatoare și am putut să cunosc și copii din alte orașe. Atelierul meu preferat a fost cel de teatru deoarece am realizat cât de important este să îți spui mereu părerea și a fost foarte amuzant.

 

Iulia, patrula “Bestiile din Orizont”

ZIUA 0
Întâlnirea în gară a fost plină de emoții… era timpul să ne despărțim de cei dragi pentru o săptămână și să mergem să călătorim în timp. După îmbarcarea în tren și găsirea locurilor a început petrecerea care a ținut o noapte întreagă…cei mai mulți dintre noi au făcut noapte albă. Schimbarea trenurilor a fost rapidă, dar am avut timp să discutăm cu patrula și liderul patrulei despre campul care va urma. Ajunși în gara din Lunca Ilvei ne-am îndreptat spre locul de campare… drumul de la gară la locul de campare nu a fost nici lung și nici obositor. Trecând podul și intrând prin poarta timpului am ajuns în CAMPUL NAȚIONAL DE TEMERARI(CNT) 2018. După primirea eșarfelor și ecusoanelor cu numele nostru și centrul local din care facem parte am fost verificați de păduchi și după am pornit spre subcampul nostru, DOBROGEA. Instalarea corturilor nu a fost dificilă, chiar a durat puțin. Am primit misiunea de a construi o căsuță poștală pentru a primi informații despre activitățile din zilele următoare. Cea mai mare provocare a fost să ne gândim la un model pentru căsuța poștală. Știam că trebuie să fie unică și erau atâtea idei… dar până într-un final ne-am hotărât și am construit o căsuță poștală în formă de cort. A fost amuzantă și distractivă construirea acesteia dar a durat mai mult față de celelalte centre din subcampul nostru. Urmează masa care putem să zicem că a fost destul de bună. După masă am avut timp liber în care am cunoscut prieteni noi până când a fost anunțată deschiderea campului în care am râs mult… am cântat… ne-am distrat și am făcut strigătele centrelor… am avut ocazia să ne întâlnim cu regele, gardienii timpului, tâlharii timpului, hangița și alpiniștii. Dupa marea deschidere s-a dat stingerea.
PRIMA ZI
Dis-de-dimineață am fost treziți pentru a lua micul-dejun și pachetele pentru hike-ul care a urmat. Pregătirea rucsacilor a fost
rapidă. Autocarul care ne-a dus la destinație a avut o mică întârziere, dar nu asta contează, ceea ce contează cel mai mult este că am ajuns cu bine la destinație și ne-am distrat pe drum. Urcarea pe munte a fost foarte obositoare dar și distractivă. Ajunși în locul în care trebuia să luăm masa am avut o priveliște minunată… Coborârea a fost ușoară și mult mai distractivă decât urcarea… la fel a fost și întoarcerea cu autocarul… mult mai distractivă… am avut ocazia de a cânta și dansa. Întoarcerea în camp a fost frumoasa… Seara am mai stat la focul de tabără unde am cântat și ne-am distrat alături de alte centre. S-a dat stingerea și în timp ce intram în corturi am realizat că a fost o zi frumoasă.

ZIUA A DOUA
Treziți din cauza ploii torențiale am început să ne facem griji că nu vom putea ține activitatile din ziua respectivă. Supărați am luat micul-dejun și ne-am îndreptat spre poarta timpului. Acolo am fost anunțaței că nu avem posibilitatea de a ține Aventura, așa că am luat parte la niște jocuri și activități destul de plictisitoare. După-masă am primit marea veste: am putut să mergem sus pe munte să participăm la activitățile care trebuiau ținute și dimineața dar din cauza ploii nu am putut. Cele mai distractive activități au fost LEAGĂN SPRE CER și CĂȚĂRARE PRIMARĂ. Activitățile din ziua respectivă au foarte palpitante, distractive și amuzante.

ZIUA A TREIA
După două zile puțin cam obositoare, a venit ziua cu ATELIERE. Când ne-am trezit am găsit în poștă biletele pentru atelierele: Teatrul Oprimaților, Coliba Naufragiatului(construcție), Primul Război Mondial(strategii și istorie), Turnirul Cavalerilor(tir cu arcul), Mesaj Din Viitor(photoshop), Înapoi La Origini(noțiuni de prim-ajutor într-un hike), Templul Copilăriei(jucării ca ale părinților noștri) și Rezolvă Misterul(mistere și puzzle). Ne-am ales biletele și am pornit spre Portalul Timpului. Acolo ne așteptau câțiva dintre Gardienii Timpului pentru a ne conduce la ateliere. Fiecare a mers la câte două ateliere a câte o oră și jumătate. Am luat prânzul și înapoi la următoarele două ateliere. Seara ne-am strâns la o cană de ceai fierbinte și am schimbat impresii și experiențe. Chiar dacă fiecare a trăit alte aventuri toti am incheiat ziua cu lucruri noi învățate de la ateliere.

ZIUA A PATRA
După o zi plină de experiente frumoase am început să fim mai creativi și am mers la UNIȚI PENTRU COMUNITATE unde ne-am folosit imaginația pentru a vopsi podul și a participa la reciclare creativă și spiritul în echipă a fost pus în aplicare la căratul lemnelor la biserică. Treziți de dimineață, cu burțile pline de la micul-dejun și înviorați am mers ca în fiecare dimineață la poarta timpului unde am călătorit in diferiti ani. Acolo am fost întâmpinați de către câțiva Gardieni ai Timpului care ne-au condus spre diferite activități. La pod am folosit creativitatea pentru a-l vopsi, a fost foarte distractiv pentru ca am avut o bataie cu vopsea. În timp ce noi ne distram la pod, unele patrule au mers în oraș pentru a căra lemne pentru biserica. După prânz am mers la reciclare creativă unde am putut călători în timp și a completa umanitatea cu mașinării făcute din gunoaiele aruncate de oameni și am putut Crea O Lume Mai Bună.

ZIUA A CINCEA
În seara asta se încheia aventura noastră în timp și spațiu! Ziua a început cu soarele pe cer,  zâmbete pe față și cu lideri ce cântau ca să ne trezim. Am luat micul dejun după care am fost chemați la info point pentru a realiza CNT-ul scris din persoane. Ne-am organizat rapid și scopul a fost atins. Acum urma mult așteptatul TREASURE HUNT. Am început puțin stângaci dar imediat ne-am obișnuit și am trecut prin multe provocări(să facem o caricatură, să numărăm câte corturi sunt în camp, să găsim cel mai vechi cercetaș, să facem cel mai mare selfie, etc) și ghicitori despre anumite locații pe care le-am vizitat în călătoria noastră în timp și spațiu. Deja înfierbântați am tras o fuga la râul din apropiere. Cu mic cu mare, îmbrăcați și unii încălțați, am început să ne batem cu apa și să ne răcorim încet, încet. Următorul eveniment a fost unirea pieselor de puzzle primite de noi în fiecare seară. Din ele a fost realizată harta principatelor acum unite formand o Romanie mare. Ne-am întors la corturi și am schimbat tricoul obișnuit într-o frumoasa ie. Am mers grăbiți să ne luăm mâncarea adusă de acasă și am aranjat masa câmpenească. După ce am mâncat câte ceva, am început să ne plimbăm pe la alte subcampuri şi să încercăm mâncarea lor. Dar nu am stat mult și ne-am întors la subcampul nostru pentru că trebuia să vină Regele Ferdinand să guste din bucatele noastre tradiționale. Masa a fost golită și România aproape unită. Dar pentru a fi finalizată oficial am pornit cu toţii spre curtea regelui. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să dansăm Hora Unirii. După dans a urmat discursul regelui prin care anunţa oficial Unirea României! Am reuşit să ne îndeplinim scopul pentru care am venit aici! Seara a fost încheiată cu focul de tabără şi cu cântecele la chitară. Dar şi  cu multă tristeţe pentru că ne despărţim de noii noştri prieteni dar şi de LUNCA ILVEI!

CNT 2018
Iris, patrula “Ananașii de Munte”
Bună Temerari! Sunt Iris, din centrul local Orizont Braşov! După cum ştiţi, Campul Naţional de Temerari din păcate s-a terminat, dar Gardienii Timpului ne-au dăruit amintiri de neuitat din camp. Acum haide să ne amintim câteva dintre momentele magice petrecute în CNT 2018.
Ajunși în camp, am fost ornaţi cu eşarfa de camp şi ecusonul unde era inscripționat numele nostru. După ce ne-am bucurat de puţină umbră şi o gură de apă sub umbrarul din subcampul nostru, Țara Românească, ne-am adunat să asamblăm corturile şi să ne creem căsuţa poștală unde urma să ne primim biletele de teleportare. Seara, Regele Ferdinand I a deschis oficial CNT 2018.
A doua zi, somnoroşi, deschidem căsuţa poştală unde găsim un bilet de teleportare în Anglia, unde urma să luăm parte la un campionat de Vâj-Haț. Ne-am adunat forţele şi am câştigat contra prietenilor nostii de la Sibiu. Dupa victoria de la Vâj-Haț am fost chemați sa ajutam comunitatea si sa inveselim campul. Seara am avut program liber si am facut un foc de tabara pe subcamp.
In urmatoarea dimineata am primit bilete la activitatile tinute de Gardienii Timpului. Eu am participat la Turnirul Cavalelilor unde am invatat sa tragem cu tirul, Primul Razboi Mondial unde am comunicat si am lucrat in echipa pentru a opri atacul inamincilor si Teatrul Oprimatilor unde ne-am descarcat sentimental si am incercat sa infrangem bullying-ul activ inclusiv in mediul școlar.
In a patra zi am plecat in taramul aventurii, unde Gardienii timpului ne-au pregatit ateliere de catarare si adrenalina.
In a cincea zi am mers in hike unde
ne-am descurcat sa ne orientam pe harta si ne-am bucurat de peisajul minunat si de biscuitii cu pateu (hihi trebuia sa fie si ceva amuzant nu? :)) ).
In a ultima zi am lucrat in echipa in Subcamp si am preparat cea ma buna Masa Câmpenească din tot campul. Seara, Regele Ferdinand I, cu tristete, a inchis oficial CNT 2018.
Pentru mine, CNT 2018 a fost o experienta pe care nu o voi uita niciodata. Campul a fost pregatit excelent si mancarea pe masura.
Aș vrea sa multumesc organizatorilor pentru conditiile in care am stat, staff-ului care a pregatit campul asa bine, Gardienilor Timpului care au pregatit niste activitati super faine si distractive , și nu in ultimul rand as vrea sa multumesc liderului meu de patrula, Aurel si colegilor mei George, Edi, Tudor, Maria, Eliza, Ilinca si Ștefania , care m-au facut sa rad si care au facut acest camp o experienta minunata! Va mulțumesc!

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *