Luna trecută, lupișorii Orizont Brașov au participat la mult așteptatul camp național al cercetașilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, veniți din toate colțurile țării împreună cu liderii lor.

Pe parcursul întregii săptămâni petrecute la poalele Munților Făgăraș, la Lisa, cercetașii au avut parte de multe ateliere captivante la care cu toții și-au arătat îndemânarea, fie la fabricarea obiectelor din plastic reciclat, construcții și pictură pe pietre, sau la activități ce au stârnit curiozitatea de a afla lucruri noi, ca de exemplu filtrarea apei din râu prin diferite metode, pentru a deveni potabilă.
Competițiile au fost organizate sub forma unei olimpiade cu mai multe probe ce le-a solicitat copiilor atât fair play-ul cât și atenția (ex. tras la țintă cu arcul cu săgeți), rezistența fizică (ex. cățărări) dar și curajul (ex. trecerea unui râu pe coardă, alunecarea pe topoganul cu apa).



Drumețiile nu au lipsit din program, lupișorii au mers la Vârfurile lui Messner unde au intrat în cursa „Marelui Joc”, la Vâltori unde au făcut aplicații ale cunoștințelor de orientare turistică, la Manastirea Sâmbăta de Sus unde au vizitat locuri încărcate de istorie.

Dacă diminețile erau animate de muzică la încălzirea de la ora 7, serile se încheiau cu programe artistice, cu dans, cântece cercetășești acompaniate la chitară în jurul focului de tabără iar la final se „dădea stingerea” cu câte o poveste de seară plină de învățăminte.



Pentru că cercetașii sunt dedicați lucrurilor care lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o, cu toții au participat la acțiuni de ecologizare în comuna Lisa, într-o amplă acțiune la care au participat cei peste 250 de copii și liderii voluntari.

Cercetașii s-au împrietenit cu localnicii din Lisa și pentru a aduce mai multă bucurie acestora, au organizat pentru prima dată în această zona “Festivalul Luminii”, realizând o atmosferă de poveste prin aprinderea a peste 400 de gulguţe – cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

La final de camp, lupișorii au arătat cum s-au simțit și ce au învățat prin scenete, desene, dansuri, poezii și cântece, toate îmbinate într-un adevărat spectacol.
După terminarea campului, reacțiile de apreciere nu au întârziat să apară:
„Miruna a venit super încântată. I-a plăcut enorm de mult!”
„Și Irinei i-a plăcut enorm. Ii va fi greu să doarmă în pat, ar fi dormit tot în cort. Mulțumim pentru implicare și grijă!”
„Copilul meu a început să mănânce de toate!”
„Maria și-a montat cortul în dormitor. Mai aveți vreun cercetaș care a făcut asta? Și-a făcut nodul la cravată și cântă imnul cercetașilor. Ahh…și zice că e gata oricând!”
„Cel mai fain camp după camp-ul local, Deiu e foarte încântat, bucuros, voios. Vă mulțumim tuturor!”

Astfel, cea de-a IX –a ediție a Campul Național de Lupișori a adus mai multă fericire și multe experiențe cercetășești tuturor participanților.
Cercetași! Gata oricând!