Orizont Brașov prezent la cea de-a IX-a ediție a Campului Național de Lupișori de la Lisa

Luna trecută, lupișorii Orizont Brașov au participat la mult așteptatul camp național al cercetașilor cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, veniți din toate colțurile  țării împreună cu liderii lor.

Intrarea în camp a cercetașilor Orizont Brașov

Pe parcursul întregii săptămâni petrecute la poalele Munților Făgăraș, la Lisa, cercetașii au avut parte de multe ateliere captivante  la care cu toții și-au arătat îndemânarea, fie la fabricarea obiectelor din plastic reciclat, construcții și pictură pe pietre, sau la activități ce au stârnit curiozitatea de a afla lucruri noi, ca de exemplu filtrarea apei din râu prin diferite metode, pentru a deveni potabilă.

Competițiile au fost organizate sub forma unei olimpiade cu mai multe probe ce le-a solicitat copiilor atât fair play-ul cât și atenția (ex. tras la țintă cu arcul cu săgeți), rezistența fizică (ex. cățărări) dar și curajul (ex. trecerea unui râu pe coardă, alunecarea pe topoganul cu apa).

Probă la olimpiadă
Atracția campului, topoganul cu apa
Escaladă, depășirea limitelor!

Drumețiile nu au lipsit din program, lupișorii au mers la Vârfurile lui Messner unde au intrat în cursa „Marelui Joc”, la Vâltori unde au făcut aplicații ale cunoștințelor de orientare  turistică, la Manastirea Sâmbăta de Sus unde au vizitat locuri încărcate de istorie.

Provocări la Vârfurile lui Messner

 

Dacă diminețile erau animate de muzică la încălzirea de la ora 7, serile se încheiau cu programe artistice, cu dans, cântece cercetășești acompaniate la chitară în jurul focului de tabără iar la final se „dădea stingerea” cu câte o poveste de seară plină de învățăminte.

Încălzirea de dimineață
Când soarele răsare, tot campul e in picioare!
Seri minunate în camp

Pentru că cercetașii sunt dedicați lucrurilor care lasă lumea un pic mai bună decât au găsit-o, cu toții au participat la acțiuni de ecologizare în comuna Lisa, într-o amplă acțiune la care au participat cei peste 250 de copii și liderii voluntari.

Implicare în ecologizare! Orizont e cel mai tare!

Cercetașii s-au împrietenit cu localnicii din Lisa și pentru a aduce mai multă bucurie acestora, au organizat pentru prima dată în această zona “Festivalul Luminii”, realizând o atmosferă de poveste prin aprinderea a peste 400 de gulguţe – cutii de origami în care sunt aprinse mici lumânări.

Aprinderea gulguțelor la Lisa

La final de camp, lupișorii au arătat cum s-au simțit și ce au învățat prin scenete, desene, dansuri, poezii și cântece, toate îmbinate într-un adevărat spectacol.

După terminarea campului, reacțiile de apreciere nu au întârziat să apară:
„Miruna a venit super încântată. I-a plăcut enorm de mult!”
„Și Irinei i-a plăcut enorm. Ii va fi greu să doarmă în pat, ar fi dormit tot în cort. Mulțumim pentru implicare și grijă!”
„Copilul meu a început să mănânce de toate!”
„Maria și-a montat cortul în dormitor. Mai aveți vreun cercetaș care a făcut asta? Și-a făcut nodul la cravată și cântă imnul cercetașilor. Ahh…și zice că e gata oricând!”
„Cel mai fain camp după camp-ul local, Deiu e foarte încântat, bucuros, voios. Vă mulțumim tuturor!”

Super amintiri…super prietenii!

Astfel, cea de-a IX –a ediție a Campul Național de Lupișori a adus mai multă fericire și multe experiențe cercetășești tuturor participanților.

Cercetași! Gata oricând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *