Campul de vară al centrului local, 2018

Împreună ne antrenăm în campul local de vară pentru a face o lume mai bună!

În perioada 21 – 24 iunie, la Râșnov, toți cercetașii de la Orizont Brașov au participat în Campul local de vară cu tematica
”Școala de vrăjitorii și magii Hogwarts”.
Pentru 4 zile, cercetașii au intrat în pielea personajelor din Harry Potter și sub îndrumarea profesorilor–lideri au învățat cum să trăiască în natură și cum să utilizeze tot ce ne oferă ea.

Pentru a-și amenaja zona de campare, cercetașii au făcut construcții rezistente doar din lemn și sfoară, o mare importanță în realizarea acestora având atelierul de noduri.
Pentru temerari și exploratori, mâncarea și-au preparat-o pe vetrele de foc pe care singuri le-au construit.

 

În hike-ul din pădure, copiii au învățat să recunoscă plante, arbori, ciuperci și au cules plante medicinale pentru atelierul de creme și poțiuni pe care l-au avut în ziua următoare.

Într-o poieniță frumoasă, s-a marcat un moment deosebit în viața de cercetaș: 23 de lupișori au trecut la temerari, 3 temerari au trecut la exploratori și 3 lideri asistenți au primit eșarfa de lider după depunerea promisiunii de lider.

Provocările și distracția au continuat cu participarea tuturor cercetașilor Orizont Brașov la jocuri și ateliere având
cadrul simbolic acțiunea romanului “Harry Potter”: wide-game – lupta cu dementorii în Pădurea Interzisă,
traseul cu obstacole pentru a aduce plante tămăduitoare,
atelier de “magie albă ” în Școala de Vrăjitorii Hogwarts – scrisori cu magia acestui camp pe care le vom citi în următorul camp de vară,
curs de dans pentru Balul Vrăjitorilor, campionatul de Vâjhaț.

Serile s-au încheiat cu foc de tabară acompaniate de chitară.

Reacțiile după acest camp nu au încetat să apară, părinții încă trimit feedback liderilor.
Iată ce scrie mama Sofiei, lupisor, grupa de vârsta 7-10 ani:
“Sofiei i-a plăcut absolut tot. De la tema campului ( acum este fan Harry Potter – aproape a terminat primul volum), ca a primit pelerină și baghetă, că toată lumea a intrat în rol, faptul că a dormit la cort, că ați jucat vajthat, că au făcut “poțiuni” alias cremă, că și-a făcut prieteni noi. Lista sigur continuă. Ar pleca și mâine în alt camp cu cercetașii. Super activități! Bravo vouă pentru creativitate și muncă!”

Chiar dacă ploaia ne-a urmărit pe toată perioada campului, a făcut ca multe dintre activități să fie și mai provocatoare, cu toții depășindu-ne limitele având deviza: „Fie ploaie, fie vânt: Cercetași, gata oricând!”

O mare contribuție în realizarea acestui camp l-au avut și eroii cercetașilor la a cincea editie a Brașov Heroes,
care au alergat, au donat și au promovat cauza “4 zile de cercetășie în natură”. Așa am reușit să achiziționăm cele 15 corturi necesare pentru a avea toți cercetașii un loc unde să dormim în campuri și cele 2 pavilioane folosite la organizarea atelierelor în natură.

Mulțumim tuturor că ne susțineti să lăsăm o lume mai bună decât am găsit-o!

De acum, ne pregătim pentru campurile naționale, unde mai bine de 60 de cercetași din Centrul Local Orizont Brașov au răspuns pozitiv la noi experiențe, la noi aventuri, la noi prietenii…cu impact pe viață!

GATA ORICÂND!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *