Campul de Vară 2020 de la Pârâul Rece… un camp de povestit nepoților

„Lordul Baden Powel a revenit teleportat în vremurile noastre pentru că a aflat că Pământul trece prin multe dificultăți și cercetășia este în pericol…
Așa că s-a gândit să creeze echipe de cercetare, pe care să le trimită în recunoaștere și care să îl ajute să reinventeze cercetășia în vremurile acestea de Pandemie.
B.P. știe că misiunea poate să fie periculoasă, așa că și-a echipat cercetașii cu diferite echipamente și le-a pus la dispoziție diferite substanțe de protecție. El are încredere că cercetașii pot găsi soluții ca oamenii să stea la distanță fizică, dar nu la distanță socială, că pot purta masca pe față da’ nu în suflet și că joaca nu poate fi oprită.”

Așa începe povestea Campului de Vară 2020 de la Pârâul Rece…un camp de povestit nepoților.

Provocarea acestui camp a fost acceptată de 3 patrule de lupișori ce și-au adunat forțele în data de 7 august pentru a îndeplini cu succes misiunea de reinventare a cercetășiei. Cu rucsacii echipați cu două elemente noi, masca și dezinfectantul, aceștia au pornit în aventura verii!

Ziua 1 începe cu apelul făcut de B.P. către lupișorii ce pot veni în junglă să dea puțină viață haiticului. B.P. știe că perioada ce a trecut reprezintă un capitol nou pentru lupișorii ce altă dată se întreceau cu prietenii lor pentru a proteja jungla, așa că îi invită la o drumeție pentru a se dezmorți puțin după toată această perioadă. În timpul drumeției lupișorii au cules plante medicinale pentru un ceai bine meritat ce a fost preparat și servit în zona de campare.
Ziua a continuat cu o serie de noi provocări venite de la B.P. în care îndemânarea, lucrul în echipă și prietenia au fost puse la încercare (bineînteles probele au fost trecute cu brio de lupișori).

Apusul a găsit lupișorii cântând și visând  împreuna pe versurile melodiilor „Pădure nebună” și „E noapte în Madagascar”, ca mai apoi sa privească frumoasele Perseide din corturi, de data aceasta individuale, nu înainte de realizarea iginei cu ajutorul unui sistem de spălare acționat prin pedală.
WhatsApp Image 2020-09-02 at 08.02.41 WhatsApp Image 2020-09-02 at 08.02.43 (1)

Ziua 2 a fost o zi marcată de multe emoții atât de partea liderilor cât și de partea lupișorilor. A fost ziua în care haiticul a plecat la vanatoare spre o poiană pazită de 3 frați falnici cu straie verzi despre care șoimul Kara spunea că este un loc minunat.

Pentru o partea din lupișorii aceasta a fost momentul când jungla le-a urat pentru ultima dată obișnuitul „Vânătoare bună!”, căci ajunși la maturitatea acestei etape au hotărât că este momentul ca aventura lor să continue și dincolo de granițele junglei, către satele oamenilor, către ținutul plin de mistere al temerarilor. Așa că au pornit spre a saluta mentorii și prietenii din junglă ce le-au fost alături în toată această aventură; aceștia i-au provocat la câteva probe ce le-au întărit încrederea în sine și le-au oferit energia necesară în lunga calatorie spre Ținutul Temerarilor.

Activitățile în junglă au continuat pentru lupișorii mai mici, ce s-au reconectat cu natura și au găsit secretul echilibrului, au dezvoltat noi tehnici de supraviețuire în junglă, au învățat faptul că puterea lupișorul este patrula și au transmis un mesaj către B.P. aflat încă  în carantină.

O zi cu o asemenea încărcătură emoțională nu putea să se termine altfel decât cu sunetul cărbunilor încinși ce trosneau în focul de tabară acompaniind astfel chitarele și vocile cercetașilor, făcând ca toată jungla să danseze la „concertul” lor.
WhatsApp Image 2020-09-02 at 08.02.42 WhatsApp Image 2020-09-02 at 08.02.42 (2)

Ziua 3 a fost o zi dedicată laturii spirituale, a spațiului personal și a armoniei atât interioare cât și cu ceilalți.

Pentru că misiunea lansată de B.P.  a fost îndeplinită cu succes , încet -încet corturile au început să se strângă iar micuții aventurieri s-au adunat la semnalul „Lupii Lupii Lupii!” pentru raportarea evenimentelor observate și petrecute pe teren.

…ca orice misiune există și părțile secrete ce vor fi știute doar de lupișorii ce au participat la reinventarea cercetășiei.

Vlad -Fratele Cenușiu
Lider Lupișori

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *