Peste 200 de cercetași au colindat și au împărțit cadouri din dorința de a aduce bucurie în sufletele altor copii

Cercetașii Centrului Local Orizont Brașov și-au asumat rolul de Moș Crăciun propunându-si prin acțiunile din proiectul „Moș Crăciun e cercetaș” să ajute copiii din medii defavorizate.

Campania, cu o durată de 2 luni, a inclus 6 etape principale în care au fost implicați copiii de la cercetași: confecționarea felicitărilor și decorațiunilor de Craciun, găsirea cauzelor umanitare la care să contribuie, strângerea donațiilor și transformarea lor în rechizite, materiale sanitare necesare copiilor cât și centrelor/instituțiilor care se ocupă de dezvoltarea lor, împachetarea cadourilor și oferirea acestora în cadrul întâlnirilor de socializare și sărbătorire a Crăciunului.

Cele 3 cauze susținute în acest an au fost:

Centrul de zi Diaconia – beneficiari 110 copii din medii defavorizate din Brașov, Vulcan și Săcele care au primit cadouri personalizate cu rechizite, materiale sanitare și dulciuri
Școala din Augustin – beneficiari 35 de copii care au avut prima lor ieșire din localitatea natală și care alături de cercetași au vizitat Brașovul, au mers la Planetariu, la film, s-au bucurat de masa de pranz alături de cercetași și au primit cadouri personalizate
Mănăstirea Mărcuș – beneficiari 14 copii alături de adulții care îi îngrijesc, donațiile cercetașilor constând în obiecte electro-casnice și un computer.
Toate cadourile și donațiile au fost oferite în cadrul evenimentelor special organizate împreună cu cercetașii Orizont Brașov pentru a aduce în sufletele tuturor bucuria sărbătorilor de iarnă.

“Prin campania Moș Crăciun e cercetaș, aducem în fiecare an o mică bucurie copiilor din medii defavorizate, care în pragul sărbătorilor simt și mai mult lipsa celor dragi alături dar și a unui cadou personalizat. Campania are rol de  conștientizare în rândul tinerilor și copiilor cercetași  a dificultăților cu care se confruntă categorii de persoane cu oportunități reduse și să contribuie  ei înșiși la îmbunătățirea situației grele în care se află. Implementarea  acestei campanii, realizate cu și pentru copii și tineri, aduc un plus de valoare atât pentru copiii care au devenit în acest fel ajutoarele lui ”Moș Crăciun” și în special pentru cei care primesc darurile din partea lor. “ a declarat Oana Cristea, lider din echipa de implementare a proiectului.

Alături de prietenii și familiile cercetașilor care au susținut constant acest proiect încă de la prima ediție, anul acesta „Moș Crăciun e cercetaș”  s-a bucurat de sprijinul Coresi Shopping Resort, Cinema One, Zoo Brașov, Planetariu Brașov și  Q events.

Vă mulțumim că împreună contribuim la o lume mai bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *