“Dincolo de orizont”- campul de toamnă al temerarilor

Suntem încântați să primim articole scrise chiar de cercetașii care au participat la activități, de aceea vă lăsăm să aflați cum s-a văzut campul de toamnă prin ochii unui temerar, grupa de vârsta 10-14 ani:

“Ziua 1

Era o după-amiază de toamnă târzie, când am plecat din Brașov către camp, spre noi aventuri . Era deja întuneric, deci drumul a fost uimitor pe alocuri, dar și de groază în pădure. Dupa mine asta a fost bine, deoarece  una dintre  temele  campului  era chiar  Halloween-ul.
93535896-56E5-4625-88DF-17B6AE3C208A

Când am ajuns, ne-am  împărțit  pe  camere . După aceea, am făcut  deschiderea  campului și s-au prezentat  personajele din  trecut, prezent , viitor. Grandioasa  prezentare  a fost urmată de un joc de  cunoaștere. În acel joc, fiecare am primit câte o foaie pe care  era desenat un ceas, dar care avea doar 6 ore. La fiecare oră, fiecare se întâlnea cu o persoană cu care nu avusese ocazia să vorbească prea mult până atunci. Erau diferite  teme de comunicare . Convorbirea  cu acea persoană trebuia să fie de maxim 5 minute.
20191101_230415

Ziua 2

La ora 7 dimineata am facut înviorarea, apoi am mers la masă. Coada la lapte cu cereale  părea să se întindă până în Brașov, dar a meritat 😊 După masă am început activitățile. La primul atelier am ajuns până în centrul pământului unde ne-am întâlnit cu oamenii de acolo și regele Spiritelor. Acolo am fost legați la ochi, doar unul  dintre noi putea vedea . Împreună am găsit obiecte pentru a face  un  experiment interesant prin care am descoperit cum se formează avenurile, galerii adânci în interiorul pământului.
IMG_4485IMG_4511

La urmatorul atelier am făcut hârtie . Dar nu orice  fel de hârtie: hârtie reciclată pe care am format-o  prin amestecul apei cu mai multe hârtii care nu se mai  puteau  folosi. La ultimul atelier am învățat să facem mai multe noduri, pentru a ne descurca în pădure.
IMG_20191102_095737IMG_20191102_102317

După masa de prânz am făcut un  mic hike . Am mers într-o pădure unde liderii ne-au zis să ne facem un adăpost în 45 de minute,  folosind doar niste ață . Mi s-a părut foarte interesant, deși a  fost foarte frig.
20191102_154103

Seara, după pizza de la masă, am început petrecerea de Halloween, unde toată lumea s-a costumat, am dansat până târziu și ne-am distrat foarte tare. 😊 La inceputul petrecerii am facut un joc în care aveam 1 minut să ne împachetăm un coleg de  patrulă cu hârtie igienică astfel încât să arate ca o mumie. După acea provocare, fiind peste tot hârtie igienică împrăștiată, am făcut bătaie cu hîrtie igienică, ca în filmele cu Stan și Bran când se băteau cu frișcă !!! 😊

?
Ziua 3

Ca de obicei ne-am trezit, am mers la înviorare și am mâncat micul dejun. Am plecat din camp destul de devreme,  ne-am strâns repede bagajele și am făcut închiderea campului. Pe la ora 12, am plecat cu autobuzul spre Brașov. Când a ajuns autobuzul, ne-am luat rămas bun și am plecat fiecare la casa lui .

Campul acesta de toamna  a fost si este campul meu preferat de toamnă.”

Autor: cercetaș  temerar Otilia Anghel – patrula PARAȘUTIȘTII

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *