Deschiderea anului cercetășesc Orizont Brașov

Duminică, 20 octombrie, s-a dat adunarea la Lacul Noua pentru Marea Deschidere Oficială a Anului Cercetășesc a Centrului Local Orizont Brașov.
Acum orice activitate a centrului local are nevoie de multe pregătiri și o strategie bine implementată pentru ca toți cei aproape de 200 de cercetași Orizont Brașov, cu vârsta cuprinsă între 6 – 19 ani, să parcurgă toate provocările puse la cale de cei 20 de lideri și cei 12 voluntari care s-au alăturat organizației din această toamnă.
La acest eveniment am invitat și comunitatea din Brașov, astfel că, peste 300 de persoane, cercetași, părinții și prietenii prezenți la Deschiderea Oficială a Anului Cercetășesc au simțit pe pielea lor cum e să fii cercetaș, formând și ei echipe (patrule, cum le numim noi), trecând prin provocările pregătite de liderii voluntari la fiecare check-point de pe traseul prin pădure.
Cu toții au avut de parcurs o călătorie în timp pe drumul ce ducea la Troița Dârste. Au putut face o retrospectivă a principalelor proiecte realizate în anul cercetășesc 2018-2019 și au aflat ce activițăți se pregătesc pentru acest an.
Pe drum au avut de îndeplinit diferite misiuni, printre care cea a conștientizării efectelor poluării și cea de cunoaștere a caracteristicilor a cât mai multor colegi cercetași.
Mare a fost bucuria tuturor când am strâns rândurile pe platoul de langă Troiță, pentru a face prezentarea patrulelor, urmată de citire Regulamentului centrului local și de povestea fondatorului mișcării cercetășești, Lord Robert Baden Powell, cu îndemnul lui adresat tuturor cercetașilor de a se face utili comunității în care trăiesc pentru a putea fi fericiți.

Emoțiile au fost și mai mari în momentul depunerii promisiunii de explorator pentru George D. care a demonstrat pe parcursul anului trecut seriozitate în îndeplinirea misiunii de cercetaș.
După amiaza de duminică în marea familie a cercetașilor Orizont Brașov s-a încheiat cu un ceai aromat pregătit de exploratori, în ceaunele noi achiziționate și aduse până în vârful dealului din Dârste, tocmai pentru a le inaugura cum se cuvine, pe vetre de foc făcute de cercetași.
Acest eveniment a fost susținut, prin atelierele organizate, de proiectul NATURA – Spațiu de învățare STEAM, finanțat prin programul Științescu – Fundația Comunitară Brașov.
Să avem un an cercetășesc îmbelșugat!
Gata oricând!

Imagini de la eveniment

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *