Deschiderea anului cercetășesc Orizont Brașov

Duminică, 20 octombrie, s-a dat adunarea la Lacul Noua pentru Marea Deschidere Oficială a Anului Cercetășesc a Centrului Local Orizont Brașov.
Acum orice activitate a centrului local are nevoie de multe pregătiri și o strategie bine implementată pentru ca toți cei aproape de 200 de cercetași Orizont Brașov, cu vârsta cuprinsă între 6 – 19 ani, să parcurgă toate provocările puse la cale de cei 20 de lideri și cei 12 voluntari care s-au alăturat organizației din această toamnă.
La acest eveniment am invitat și comunitatea din Brașov, astfel că, peste 300 de persoane, cercetași, părinții și prietenii prezenți la Deschiderea Oficială a Anului Cercetășesc au simțit pe pielea lor cum e să fii cercetaș, formând și ei echipe (patrule, cum le numim noi), trecând prin provocările pregătite de liderii voluntari la fiecare check-point de pe traseul prin pădure.
Cu toții au avut de parcurs o călătorie în timp pe drumul ce ducea la Troița Dârste. Au putut face o retrospectivă a principalelor proiecte realizate în anul cercetășesc 2018-2019 și au aflat ce activițăți se pregătesc pentru acest an.
Pe drum au avut de îndeplinit diferite misiuni, printre care cea a conștientizării efectelor poluării și cea de cunoaștere a caracteristicilor a cât mai multor colegi cercetași.
Mare a fost bucuria tuturor când am strâns rândurile pe platoul de langă Troiță, pentru a face prezentarea patrulelor, urmată de citire Regulamentului centrului local și de povestea fondatorului mișcării cercetășești, Lord Robert Baden Powell, cu îndemnul lui adresat tuturor cercetașilor de a se face utili comunității în care trăiesc pentru a putea fi fericiți.

Emoțiile au fost și mai mari în momentul depunerii promisiunii de explorator pentru George D. care a demonstrat pe parcursul anului trecut seriozitate în îndeplinirea misiunii de cercetaș.
După amiaza de duminică în marea familie a cercetașilor Orizont Brașov s-a încheiat cu un ceai aromat pregătit de exploratori, în ceaunele noi achiziționate și aduse până în vârful dealului din Dârste, tocmai pentru a le inaugura cum se cuvine, pe vetre de foc făcute de cercetași.
Acest eveniment a fost susținut, prin atelierele organizate, de proiectul NATURA – Spațiu de învățare STEAM, finanțat prin programul Științescu – Fundația Comunitară Brașov.
Să avem un an cercetășesc îmbelșugat!
Gata oricând!

Imagini de la eveniment

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *