Cercetașii în Orașul Pierdut – un nou concept de camp local de vară implementat cu succes de liderii CL Orizont Brașov

Am fost în campul local de vară la Lisa, în Făgăraș, locație dragă cercetașilor CL Orizont Brașov, care anul acesta s-a transformat în Orașul Pierdut.
Aici cercetașii au intrat în rolul locuitorilor orașului, practicând pe rând diverse meserii, ajutând comunitatea din Lisa să scape de gunoaiele aruncate iresponsabil în împrejurimile localității, într-o amplă acțiune de ecologizare coordonată de prietenul Grizzly de la Miercurea Ciuc și au fost în hike în frumoasa Țară a Făgărașului, trecând prin multe provocări și depășindu-și limitele.

Iată ce impresii ne-au trimis lupișorii Renata și Hugo, după acest camp:
articol lupisor Renata articol Hugo
În continuare vă lăsăm să aflați aventurile campului de vară din perspectiva Otiliei, temerar al patrulei Piticii din Mină, jurnalist de bază al redacției Gazetei Orașului Pierdut, atelierul de Imagine și Comunicare:

Ziua 1

După o lungă și plictisitoare călătorie cu autobuzul, am ajuns în camp 😊. Campul s-a desfăsurat  în comuna Lisa. Acolo s-au prezentat  toți locuitorii Orașului Pierdut. Ultima a venit însăși doamna primar, fiind primită sub un pod de linguri 😊. După prezentarea locuitorilor, cercetașii și-au instalat corturile. Apoi, doamna primar  ne-a chemat pentru a ne împărți pe meserii. Eu am mers la Scout Security, unde mi-am făcut o armă din materiale reciclabile, gloanțele find din hârtie. La masa de prânz, am mâncat o mâncare, care nu s-a putut denumi comestibilă, deoarece nu a avut nici un gust. Cuș-cuș-ul era atât de tare că puteai să-ți contruiești o casă din el. Acea masă ne-a făcut sa ne dorim “să jefuim” magazinul din camp, la care mai găseai si câte ceva de mâncare. În fiecare zi primeam câte 250 de crini (moneda Orașului Pierdut) cu care puteam cumpăra de la magazin. 

După amiază, am avut fiecare o altă meserie, dar de data asta diferită de prima. Eu am mers la Gazeta Orașului Pierdut, să fiu reporter, o meserie la care am ramas până la sfârșitul campului, scriind Gazeta împreună cu alți cercetași 😊. La masa de seară, a început o furtună dezastruoasă, care a stricat un foisor de parcă ar fi fost din plastilină. Din cauza vremii ploioase, seara  ne-am uitat la un film, în loc de foc de tabără. 

Ziua 2

Dis-de-dimineață am făcut înviorarea. După micul dejun, Lupișorii și Exploratoii au mers la o acțiune de ecologizare. Temerarii au ramas în camp pentru a face încă o meserie.  Eu (fiind temerar) am mers la foosball. Acolo era fotbal de masă, în mărime naturală, în care noi eram pionii😊. De la ora 11 am mers sa gătim masa de prânz. După spusele tuturor, masa de prânz a fost mult mai bună decât masa din ziua precedentă.

Dupa amiază, a fost rândul nostru, al temerarilor, să mergem în acțiune de ecologizare.  Acolo ne-am simțit ca într-un film de groaza, la câte scârboșenii am găsit. Din cauza acelor oameni care au aruncat  gunoaie în natură, cercetașii s-au chinuit mult pentru a strânge o parte mică din ce era acolo. La sfârșitul zilei, s-au adunat mai mult de 50 de saci plini de gunoi, deci: Vă rog frumos să protejați natura! 

Seara, am făcut focul de tabară, la care am cântat cântece de munte. Pe lângă cântece, au fost câțiva lupișori care au trecut la Temerari și câțiva temerari care au trecut la Exploratori.

Ziua 3

In a treia zi am plecat in hike. La primul obstacol a trebuit să traversăm un pod peste un râu. Apoi ne-am continuat călătoria. Când am ajuns la destinație, liderii ne-au dus la un râu unde ne-au pus sa găsim aur. Spre mirarea tuturor, unii  temerari chiar au găsit 😊.

Când ne-am întors din hike, eu, împreună cu câțiva prieteni cercetași, ne-am gândit să îi facem Karmei (cățelul primarului) o surpriză.  I-am făcut o eșarfă din material și am colorat-o cu o cariocă. După ce am teminat-o, ne-am dus să votăm noul primar, deoarece unora din cercetasii nu le-a placut comportamentul primarului actual și au vrut să-l schimbe. 

Seara, la focul de tabară, noul primar urma să vină cu limuzina lui de lux (legat într-o roabă) 😊. Noul primar era prea măritul Pătru (vânzătorul de la magazin), care după părerea mea, i-a mituit pe locuitorii Orașului Pierdut, că o să aibă prețuri mici la magazin, daca îl vor vota. După anunțarea noului primar, am facut un pas în față, zicând că am de făcut un anunț important despre Karma. Atunci Maia si Ana au intrat cu Karma în brațe. In următoarele minute, Karma devenea un cățel cercetaș.

Ziua 4

După micul dejun, ne-am strâns corturile. Fiind foarte cald, câțiva temerari (printre care eram și eu), ne-am bătut cu apa. Din această cauză, am fost pedepsiți de exploratori să dăm 5 ture de mersul piticului în jurul corturilor.

Înainte de a pleca, 2 lideri și-au depus promisiunea, dar au primit eșarfa doar după ce au reușit să îndeplinească o provocare.
După masa de prânz am plecat  înapoi spre Brașov.

După părerea mea, acest camp a fost minunat, dar și preferatul meu.😊

Autor: OTILIA ANGHEL – temerar
Patrula: Piticii din Mină      

Citeste aici – Gazeta Orasului Pierdut – Ziua 1

Gazeta – Ziua 2

Gazeta – Ziua 3

Poze din campul de vară 2019

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *