Ce cercetăm?

Intrebarea pe care o auzim atat de des si la care nu putem sa nu zambim de fiecare data. Desigur intrebarea adecvata este “Ce este cercetasia?”

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

Educație pentru viață completând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoaștere și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi.


Un mod de viață prin principiile care stau la baza cercetășiei, un mod pe care copiii și tinerii și-l asumă respectând legea și promisiunea cercetașului. Prin cele trei dimensiuni pe care le abordează – spiritual, social și personal – cercetășia te învață cum să îți respecți angajamentele zi de zi.

Daca vrei sa ne ajuti in misiunea noastra de a lasa o lume un pic mai buna decat am gasit-o,poți sprijini programele educative furnizate de Centrul Local Orizont Brasov fără nici un cost. Conform codului fiscal orice contribuabil poate direcționa 3,5% din impozitul pe venit plătit statului, către o organizație non-guvernamentală.

Comentarii

  1. Un mic gest poate face o mare diferenta!

  2. Prin aceasta poti ajuta in dezvoltarea proiectelor prin sprijinirea fizica, strategica si financiara a lor, sau chiar participand la activitati si evenimente tematice din industria cercetasiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *