Campul Naţional de Exploratori „Lost in Retezat” 2018

Pe data de 2 septembrie exploratorii din centrul local Orizont Braşov au pornit spre o nouă aventură. Încărcaţi cu emoţii şi bagaje şi cu ochii pe jumătate deschişi au pornit. După un drum lung şi obositor au ajuns la poalele munţilor Retezat, în Cârnic.

În prima zi de camp provocarea era de a construi câteva lucruri necesare cum ar fi un adăpost, o vatră şi un avizier. Exploratorii noştrii inventivi au lucrat cot la cot cu alţi cercetaşi şi au reuşit să construiască mai multe lucruri sub îndrumarea liderului însoţitor Iulian. Cu zâmbetul pe faţa şi impliniţi toţi cercetaşii s-au adunat la un foc de tabără.

A doua zi a fost dedicată atelierelor prin care exploratorii au învăţat tehnici de orientare şi de supravieţuire, anumite noduri şi să îşi facă bagajul în mod corect.

Cercetaşii au fost provocaţi în a treia zi la o olimpiadă. Scopul era de a aduna cât mai multe “tokene” obţinute prin participarea la ateliere sau prin duelul cu alte patrule. Patrula centrului nostru s-a descurcat foarte bine pentru prima lor experienţă de acest fel.

Gata de o nouă aventură, în urmatoarea zi exploratorii noştri au pornit în hike. Prima zi de hike a fost plină de vânătăi atât fizice cât şi emoţionale dar peste care s-a trecut cu râsete şi glume. Odată ajunşi la lacul Bucura, locul de campare, exploratorii au montat corturile înfriguraţi. A doua zi de hike a constat în urcarea vârfului Peleaga (2509 m) şi coborârea înapoi în Cârnic. Deşi obosiţi şi transpiraţi aceştia au ajuns mândri de realizarea lor şi au fost întâmpinaţi cu mâncare caldă. În acea noapte cercetaşii s-au adunat pentru ultima oară la tradiţionalul foc de tabără, unde au cântat şi s-au distrat.

După ceremonia de închidere, cu lacrimi în ochi şi cu amintiri în suflet cercetaşii s-au îndreptat spre gara din Subcetate pentru a aştepta trenul ce urma să îi ducă înapoi la monotonia oraşului.

Gata Oricând!

Exploratorii CL Orizont Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *