Camp de primăvară exploratori Șuncuiuș 2022

De obicei, în campuri, priveliștile minunate ce ne ies în cale nu mă lasă să nu le sorb din priviri, desfătându-mă cu frumusețea lor. De data aceasta însă, lucrurile au stat altfel: nu pentru că nu am fost înconjurați de locuri superbe – atât Șuncuiușul, cât și Clujul ne-au oferit un adevărat spectacol de culori, natura fiind cea mai talentată artistă. Ci pentru că altceva m-a distras de la lumea exterioară: propria mea lume, gata să se îmbogățească cu inimile celor care aveau să devină o parte din mine.

Pe parcursul a 4 zile pline de provocări, între 26 și 29 aprilie, am străbătut cărările descoperirii de sine, în căutarea unicornului. Astfel, la Orizont s-au ivit și cercetașii de la Constanța, împreună cu cei de la Cluj, alături de care am trăit momente pe care n-aș fi crezut că le voi trăi vreodată, am încercat ceva ce nu aș fi avut curaj până acum să încerc și am descoperit laturi din propria ființă, de a căror existență nici n-aveam habar.

Ca orice echipă în curs de formare, am întâmpinat și noi “furtunile” noastre, acompaniate de neînțelegeri și tensiuni, dar urmate de declarații de dragoste și îmbrățișări vindecătoare. Iar acest lucru probabil că nu ar decurs la fel dacă viața, cu situațiile ei imprevizibile, nu ar fi intervenit în povestea noastră!

Prima dată au fost stâncile de la via ferrata, apoi apele repezi ale Crișului și cărările noroiase, pline de primejdii, ale Munților Apuseni. Ziua ce trebuia să fie dedicată zborului cu parapanta a luat în cele din urmă forma unui hike urban, pe străzile învăluite în cultură ale Clujului.      

Tuturor obstacolelor le-am făcut față împreună, pentru că nu ne-a fost frică să ne cunoaștem cu adevărat unii pe alții; pentru că am avut curajul să ne deschidem inimile și să fim noi înșine, într-o lume plină de iubire: lumea noastră.

Cum a rămas totuși cu unicornul, poate vă întrebați? Ei bine, l-am găsit cu ajutorul fiecărei activități, provocări ori greutăți întâmpinate în camp, căci fiecare experiență ne aduce aminte că unicornul trăiește prin noi înșine. NOI suntem unicornul, cu toate nuanțele vii ce îl definesc: fie că e vorba de ambiție, pasiune, dragoste ori de calm, înțelegere și compasiune, cu toții ascundem în noi sentimente cu mult mai profunde decât se vede, având puterea de a fi cine vrem noi să fim. ?

Totuși, ca astfel de activități să ne ajute la înțelegerea unicornului din noi, avem nevoie de sume bune de bani, care nu sunt întotdeauna ușor de obținut. Așa că le mulțumim din inimă celor de la “Hanul Bran” pentru sponsorizare și pentru că au făcut posibilă nașterea a atâtor prietenii memorabile!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *