Lumina Pacii de la Betleem

Lumina Păcii de la Betleem este un proiect al cercetaşilor prin care dorim ca, în preajma Crăciunului, să transmitem lumii întregi un mesaj de Pace, ce ne îndeamnă la Non-Violenţă în acţiunile şi trăirile noastre, atât în relaţie cu cei din jurul nostru, cât şi cu noi înşine.

Principalul eveniment al acestui proiect îl reprezintă Ceremonia anuală de la Viena, o ceremonie religioasă ecumenică, la care participă cercetaşi din peste 20 de ţări, de mai multe confesiuni, atât catolici, cât şi protestanţi, anglicani sau ortodocşi şi clerici, reprezentanţi ai diferitelor culte religioase. În acest an, în Viena, evenimentul a avut loc pe data de 12 decembrie 2015.

De la aceasta ceremonie, cercetaşii merg în propria ţară pentru a da mai departe acest simbol, prin diferite acţiuni.

Din România, la această Ceremonie, au participat 32 cercetași care au adus Lumina Păcii de la Betleem în ţară începând cu data de 13 decembrie 2015.

În perioada 20-22 decembrie 2015, în mai multe localităţi din ţară au desfăşurat Ceremonii speciale de oferire a acestui simbol comunităţilor, iar în perioada care a urmat, cercetaşii au vizitat diferite instituţii medicale, de asistenţă socială sau de educaţie, în care au oferit acest simbol însoţit de mesajul specific.

În Brașov, am oferit acest simbol, Lumina Păcii, sâmbătă, 19 decembrie la Casele de Copii din Tărlungeni și Budila și la Casa de Bătrâni din Săcele

Și duminică, 20 decembrie la Sfânta Liturghie de la 10.30 la Biserica Romano-Catolică Înălțarea Sfintei Cruci din Brașov, unde mai bine de 50 de persoane au primit Lumina mergând cu ea la casele lor.

Lumina Pacii de la Betleem 04Lumina Pacii de la Betleem 03

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *