S-a dat strigarea pentru o nouă aventură! Să sărbătorim în același timp – Sfântul Andrei, 1 Decembrie și descoperirea unei noi cetăți!
Patrulele de lupișori și temerari, împreună cu liderii lor, s-au pus în mișcare și au pornit cu voie bună spre Râșnov. Cu trenul, bineînțeles!
Odată coborâți, pe peron, fiecare patrulă a primit câte o hartă cu informații minime ale orașului Râșnov și un set de întrebări la care, daca găseau răspunsurile potrivite, aveau să fie ghidați printre locuitorii și obiectivele orașului, către cetate.
Harta cu informații minime este, așa zisa ”hartă oarbă” – fără denumiri în clar pentru străzi și obiective, pentru a stimula folosirea hărților prin asocierile făcute între simbolurile cartografice și reperele urbane.






După urcarea în cetate, patrulele au primit câte un prim indiciu dintr-o serie de indicii în căutarea unei comori ascunse. Indiciile atent ticluite au dat sare si piper căutării de comori, au ajutat sau au indus în eroare micii exploratori de cetate făcându-i să parcurgă repetat, dar de fiecare dată cu alți ochi zone deja vizitate și să recitească panourile informative ale tuturor obiectivelor din cetate.



Gheorghe Samoilă, Străjerul Cetății ne-a arătat obiecte personale ale cercetașilor de demult, carnetul de cercetaș, pălăria și centura de cercetaș din muzeu.




După ce au găsit muzeul, capela, școala din cetate, armurăria, fântâna, barbacana și au dezlegat toate celelalte mistere, cercetașii s-au adunat în careu la poarta de jos a cetății pentru a-i felicita pe cei mai tineri dintre lupișori, care au primit comoara: cămășile lor de cercetaș.

Cercetașii de la Centrul Local ”Orizont” Brașov au revenit acasă, cu zâmbetele pe buze, cu noi amintiri, cu noi povești de împărtășit părinților, fraților și prietenilor lor.