Cercetașii Orizont Brașov au sărbătorit Ora Pământului în comunitate

Sambătă 30 martie 2019, cercetașii Orizont Brașov au marcat sărbătorirea Orei Pământului cu ateliere creative, jocuri indoor și outdoor, cântece, aprindere de gulguțe și multe alte surprize. Toate activitățile au avut ca obiectiv constientizarea nevoii de a ne aduce contribuția zi de zi la sănătatea mediului înconjurător.
Ziua a debutat la Coresi mall în comunitate, copiii fiind invitați alături de cercetașii mai mici (7 -11 ani) la jocuri de încredere și lucru în echipă, crearea manuală de gulguțe (suport de lumânări) din hârtie reciclată, puzzle-uri și desene – colaj cu semnificația darului pe care fiecare și l-ar dori să îl dea Pământului de ziua lui.

 
Pe lângă energia, spiritul de echipă și bună dispoziție, copiii au fost creativi atât la desene cât și la soluțiile găsite de ei pentru ecologizare și reducerea consumului de energie, căldură și apă.
În aceeași ordine de idei, am sărbători alături de Coresi Mall cei 4 ani aniversari, cărora le urăm mulți ani cu și mai mult impact în comunitate.


În orele după-amiezii, cercetașii au organizat în oraș o palpitantă căutare de comori (jocul Tresure Hunt) cu indicii ce aveau legătură cu locurile istorice ale Brașov.
Seara, centrul vechi al orașului a fost luminat de aprinderea a peste 600 de gulguțe pe ritmuri de chitară și cântece cercetășești, un adevărat spectacol oferit de temerari și exploratori (11-18 ani) sutelor de brașoveni și turiști aflați în Piața Sfatului.
Alături de WWF (World Wide Foundation) am sărbătorit Ora Pământului, de la 20.30 la 21.30 – când am încurajat întreaga comunitate brașoveană să ofere o oră din timpul lor, stigând lumina și contribuind astfel, la o planetă și la un mediu puțin mai sănătos.

Cercetași! Gata oricând!

Mai multe imagini, găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *