Camp de vară teme Draguș 2022

Pentru că omul poate deveni om numai prin educație, liderii voluntari ai Centrului Local Orizont Brașov și-au unit forțele și energia pentru a pune bazele unui nou camp educațional.

Draguș Scout Fest 2022 a adus împreună atât cercetași din cele două unități de temerari ale centrului, cât și 16 copii refugiați ucraineni, unindu-i sub același gând: de a lăsa lumea puțin mai bună decât au găsit-o.

Aceștia au avut parte de 3 zile de educație cercetășească în natură, dormind la cort, într-un mediu sigur unde au dezvoltat abilități de viață precum încredere în sine, autocontrol, gestionarea emoțiilor, comunicare nonviolentă.
Au avut parte de lucru în echipă, de orientare turistică, de ateliere practice în natură, au învățat cum sa ridice un cort și cum să “locuiască” în el alături de ați copii, dar mai ales au legat prietenii.

Proiect realizat în cadrul programului pepcolandia 2022, finanțat de PEPCO Romania și implementat de Organizația Umanitară CONCORDIA.

#pepcoromania #concordia, #pepcolandia

Mulțumim Organizația Națională Cercetașii României pentru sprijin și încredere.

Gata Oricând!

Comentarii

  1. Ceva minunat si foarte placut s-a intamplat la Centrul Local Orizont Brasov, prin campania educationala care a avut loc! Datorita initiativii acestora, copiii participanti au avut parte de o experienta de neuitat, de educatie, de incredere si de prietenii formate. Punerea in practica a programului Pepco este un exemplu demn de urmat si de laudat. Este ocazia perfecta pentru a da o noua sansa copiilor refugiati care merita sa profite de aceasta academie de educatie si de formare, ajungand astfel sa devina cetateni responsabili. Fara indoiala ca, impreuna cu sustinerea organizatiilor recunoscute, acesti copii vor atinge mai multe si vor contribui la lasarea lumii un pic mai bune decat au gasit-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *