Prima ediție a Balului Cercetașilor la Orizont Brașov

În veselia și zumzetul distracției, printre momentele de joc și voie bună pregătite de Exploratori, printre cadouri și prăjituri au plutit pentru câteva momente în aer cuvintele lui Ștefan:

“Pentru mine, să fii cercetaș înseamnă să ieși din tine pentru a te întâlni cu ceilalți”, a spus el simplu și direct la fel ca adevărul căruia cuvintele lui tocmai îi dăduseră formă. Apoi ca într-un film, zumzetul a revenit, distracția a continuat, Balul a mers mai departe ducând cu el și spusele lui Ștefan.

După Moș Crăciun e Cercetaș, proiect care a necesitat multă muncă din partea tuturor, prima ediție a Balului Cercetașilor a venit ca un moment de sărbătoare și relaxare pentru toată lumea și ca un cadru perfect pentru Îngerașul, activitate prin care cercetașii și-au oferit reciproc cadouri.

Participanții – copii, lideri și părinți – au fost întâmpinați, sâmbătă, 15 decembrie, la Căminul Cultural din Colonia Mina 1 Mai de Maria și Medeea care au numerotat cadourile aduse de fiecare și depuse apoi sub brad.

Programul Balului a început cu o probă de mimă la care două patrule trebuiau să mimeze împreună o situație descrisă pe un bilețel. Cu ajutorul MC-ului Andreea, misterele au fost dezlegate și au fost deconspirați niște autostopiști, un reporter critic și agresiv, niște elevi nepricepuți la fizică, dar și Moș Crăciun aflat în câteva situații dificile (grevă a renilor, leșin în timp ce împărțea cadouri, pândit de copii care se prefăceau că dorm). Mima a fost încheiată cu o colindă rock cântată de un grup de părinți.

A urmat o probă de dans cu balon în 2, 3 sau mai mulți, probă gustată de cercetași, mai puțin de baloane, care la finalul probei au fost pocnite fără milă, precum pocnitorile în noaptea de revelion.

După o pauză de prăjituri, a venit rândul provocării pentru lideri și voluntari. Aceștia au fost legați la ochi și au primit în mână câte un obiect pe care să-l recunoască. Johnny și Ștefan au recunoscut ușor eșarfele de cercetași pe care le-au păstrat numai după ce și-au depus Promisiunea. Aurelia a primit o busolă care a îndrumat-o direct către eșarfa de lider, iar Medeea a primit eșarfa de Explorator ocazie cu care a spus Legea Cercetașului.

  

Momentul mult așteptat al împărțirii cadourilor a fost întâmpinat cu bucurie și emoție de toată lumea și asezonat apoi cu tortul Balului. După încă câteva momente de distracție, cercetașii au început să se îndrepte spre casele lor pentru o binemeritată odihnă!

Autor: Mihaela Mușătoiu
voluntar Cercetașii României CL Orizont Brașov

     

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *