ProPark, Fundația pentru Arii Protejate, a fost invitata Cercetașilor Orizont Brașov la una din întâlnirile săptămânale pentru o lecție de educație ecologică din programul educațional „EDU-Wildlife“ propus de Centrul Schubz Râşnov împreună cu Centrul Schubz Luneburg şi finanțat de Ministerul Mediului din Landul Saxonia Inferioară.
Cu mult entuziasm și voie bună, 40 de temerari, grupa de vârstă 10-14 ani, au învățat prin joc și dezbateri despre animalele sălbatice protejate din Europa. Programul întâlnirii a fost axat pe informații despre lup, râs și urs, distribuția lor, comportamentul și trăsăturile caracteristice cât și despre efectele implicării oamenilor în ecosistemul din care fac parte.
“Suntem foarte bucuroși să avem sprijinul ProPark în educație non-formală pentru natură pe care noi o oferim cercetașilor. Am aflat lucruri noi și foarte utile despre cum să acționăm pentru protejarea acestor animale în țara noastră. Este un lucru extraordinar ca, exceptând Rusia, România este țara cu cea mai mare populație de urși bruni din Europa, circa 6000 de exemplare și cu toții putem contribui la păstrarea acestui echilibru natural, având grijă de ariile protejate ale țării.” (lider voluntar Cercetașii României CL Orizont Brașov)
“Întâlnirea cu cercetașii a fost extrem de interesantă deoarece am cunoscut copii și tineri curioși, inteligenți și implicați în protecția naturii. Ne-a plăcut să ne “jucăm” împreună și sperăm să avem șansa de a mai lucra împreună în viitor. Credem în programele de educație ecologică și ne dorim să implicăm copiii în programul educațional „EDU-Wildlife care își propune să creeze noi instrumente educaţionale online şi offline pentru copiii şi profesorii din România şi Germania, pentru studiul şi explorarea lumii carnivorelor mari “ a declarat Andra Croitoru, responsabil programe de educație ecologică, ProPark Fundația pentru Arii Protejate.
Activitatea desfășurată cu sprijinul fundației ProPark contribuie la atingerea unui obiectiv important în cercetășie – conștientizarea efectelor poluării și a activității umane asupra naturii și implicarea activă a cercetașilor la protejarea mediului înconjurător.