În prima duminică după Paști am avut o activitate comună a lupișorilor și a temerarilor denumită “Cel mare îl ajută pe cel mic”. Temerarii au venit la ora 9 în parcul dendrologic al Facultății de Silvicultură, lângă Poarta Ecaterina, s-au împărțit in două echipe care au creat câte o hartă a unui traseu, unul până la Biserica Neagră, celălalt prin parcul “Ciprian Porumbescu”, folosind busola pentru determinarea azimuturilor și distanțele au fost determinate prin numărarea pașilor.
Lupișorii au venit la ora 10, au fost inițiați de temerari în folosirea busolei, cum se determină azimutul și cum se numără pasul dublu, apoi au încercat să refacă aceleași trasee conform hărților primite de la temerari, sub îndrumarea acestora.
Puținii stropi de ploaie n-au reușit să ne sperie. Lupișorii au fost foarte curioși de aflarea următorului punct de pe traseu, iar temerarii au fost foarte dornici să împărtășească cunoștințele lor în folosirea busolei.
Cercetașii au fost inițiați de lideri în tainele triangulației, metodă de aflare a poziției curente pe hartă folosind azimuturi, iar metoda inedită de prezentare cu ajutorul laserelor si a generatorului de fum i-a fascinat pe toți. Spre sfârșitul activității, micii cercetași au primit și “suportul de curs”: hărți și broșuri, oferite de Centrul de Informare Turistică. Cercetașii speră să revină la Centrul de Informare Turistică, căci printre multiplele pliante și hărți au găsit subiecte pentru viitoarele provocări.
Fie ploaie, fie vânt, cercetașii sunt gata oricând!
GATA ORICÂND!