Campania Moș Crăciun e Cercetaș din acest an a fost dedicată copiilor de la Școala din Colonia Mina 1 Mai, Vulcan, județul Brașov

Scopul principal al cercetașilor a fost creșterea calitativă a actului educațional și implicit a șanselor copiilor de acolo de a avea un viitor mai bun.

Donațiile strânse, în valoare de 18.000 lei, sumă record pentru campaniile CL Orizont, au fost folosite pentru achiziționarea de mobilier, materiale didactice și alte lucruri de care copiii din Colonia Mina 1 Mai au nevoie.

Ca și anii trecuți, proiectul a durat mai multe saptămâni și a fost împărțit în mai multe etape.
La fel ca și Moș Crăciun, cercetașii au început din timp pregătirile prin confecționarea de felicitări pentru sărbători, la întâlnirile săptămânale. Efortul lor a fost susținut de cel al liderilor și voluntarilor care “și-au luat teme pentru acasă” și au confecționat felicitări, fie singuri în liniștea nopții, fie în compania prietenilor și a rudelor venite în vizită. În paralel, a început și cea de-a doua etapă: Strângerea donațiilor în Coresi Shopping Resort.

Echipați cu cămași și eșarfe sau tricouri speciale Moș Crăciun e Cercetaș realizate de Johnny (voluntar și tata de lupișor) și înarmați cu felicitări, cercetașii au pornit la strâns donații prin Coresi povestind oamenilor despre copiii de la Școala din Colonia Mina 1 Mai. Succesul lor a fost atât de mare, încât după primul week-end aproape au rămas fără felicitări, iar liderii și voluntarii s-au mobilizat pentru a realiza noi felicitări.

Strângerea de donații a fost presărată și cu momente mai deosebite:

-una din grupele de copii s-a reîntors după numai 5 minute la stand, pentru ca cineva le-a cumpărat toate felicitările pe care le aveau la ei;

-o ”comandă” de felicitare a venit pe calea Internetului tocmai din Vietnam și a fost apoi expediată în Suedia;

-recordul de 100 de lei primiți pentru o felicitare a fost înregistrat de mai multe ori.

Campania de strângere de donații s-a încheiat după trei week-end-uri petrecute în Coresi Shopping Resort cu o sumă record – 18.000 lei.
Cumpărăturile și împachetarea cadourilor

A urmat apoi cumpărarea materialelor didactice, lista de cumpărături fiind alcătuită după discuții cu directorul Școlii din Colonia Mina 1 Mai, pentru a achiziționa exact acele lucruri de care copiii aveau mai mare nevoie. Împachetarea s-a făcut la sediul CL Orizont, unde s-a pregătit câte un cadou pentru fiecare copil de la școala și grădinița din 1 Mai.
Sâmbătă, 15 decembrie, a fost ziua în care cercetașii au pornit la drum pentru a se întâlni cu cei pentru care s-au mobilizat în ultimele săptămâni. Mai întâi cercetașii și-au colindat gazdele – lupișorii, temerarii și exploratorii au pregătit separat câteva colinde, iar în final au cântat împreună. Gazdele nu s-au lăsat mai prejos și au pregătit și ele câteva colinde, precum și bomboane pentru colindători. Apoi s-a intrat în școală și cercetașii au oferit cadouri copiilor din Colonia Mina 1 Mai.

Ieșiți din nou la zăpadă, cercetașii s-au așezat în cerc și au făcut împreună câteva jocuri cercetășești, după care s-au regrupat pe patrule pentru următorul moment al zilei: Balul cercetașilor, despre care vă vom povesti în alt material.

Iată deci că, și în anul 2018, cercetașii și-au asumat rolul de Moș Crăciun, propunându-și prin acțiunile lor să lase lumea mai bună decât au găsit-o.
Gata oricând!

Autor: Mihaela Mușătoiu
voluntar Cercetașii României CL Orizont Brașov

Campania MCC în imagini:
https://photos.app.goo.gl/aeDRSyqYgciW12Lo7

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *