Camp de toamnă Exploratori 2018

Campul de toamnă, care urma să fie primul pentru unii cercetaşi, a avut loc în perioada 26-28 octombrie 2018.
Vineri, exploratorii au pornit cu nerăbdare spre satul Predeluț. Ei nu ştiau însă că aventura abia începea.

Prima provocare de îndeplinit era fotografierea cu cea mai veche clădire din Braşov. După ce au făcut poza lângă Biserica Sfântul Bartolomeu, cei 13 exploratori au primit indicații către următorul indiciu, care se afla pe dealul Şprenghi. Astfel au aflat misiunea campului de toamnă: cercetaşii erau invitați să ajute un mare nobil, domnul Babel, să construiască un turn care să eclipseze bijuteria Parisului, Turnul Eiffel.
Prima seară a campului de toamnă s-a terminat cu o discuție sinceră între cercetaşi. Aceştia s-au deschis în fața celorlalți, unii mai uşor, alții mai greu şi au povestit lucruri din viețile lor, astfel reuşind să se cunoască mult mai bine.


A doua zi, muzica a ajutat la deşteptarea exploratorilor. Cu mult “entuziasm”, s-au prezentat la încălzirea de la ora 7.15. După micul dejun, erau asteptați de domnul Babel la cafeneaua sa. Un lucru pe care au trebuit să îl facă a fost să scrie câte o părere pentru fiecare explorator. Astfel au aflat cum sunt văzuți de ceilalți şi ce ar putea îmbunătăți la ei.
La ora 12, patrulele şi-au testat abilitățile culinare pentru a pregăti prânzul.


După o masă gustoasă, exploratorii s-au bucurat de vremea plăcută de afară şi au jucat scoutball, pentru unii dintre ei fiind activitatea preferată.


La ora 15, fiecare patrulă a început să construiască câte un turn, pentru a-i îndeplini visul domnului Babel. Aveau la dispoziție bețe de mai multe mărimi, sfoară şi pistol de lipit. Provocarea era să se puna de acord, în condițiile în care unii dintre ei nu aveau voie să scoată vreun sunet, alții puteau vorbi doar în diferite limbi străine şi nu aveau prea mult timp la dispoziție. Era amuzant să vezi cum făceau semne şi vorbeau în engleză, germană, spaniolă.. (sau cel puțin încercau să vorbească în acele limbi).

După cina de la ora 19 pregătită cu voie bună, a urmat o seară plăcută şi relaxantă cu dans, mimă, cântat la chitară şi nelipsitele discuții nocturne ale exploratorilor, acompaniate de sforăitul liderului lor.
Ultima zi a început, ca de obicei, cu incălzirea şi micul dejun şi s-a încheiat cu o retrospectivă a campului, unde s-au oferit feedback-uri pentru îmbunătățirea activităților din viitor. La ora 9, exploratorii şi-au luat la revedere şi au plecat acasă cu o amintire de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *